Meld je nu alvast aan als aspirant-lid voor de mogelijke Herenboerderij in Hemmen!

herenboeren_kopafbeelding-6000x1500-mei-2024-2

Wij hebben eindelijk een mogelijke locatie gevonden voor onze Herenboerderij, en wel op landgoed De Heerlijkheid Hemmen in de Betuwe (6,5 km van Wageningen).

Het Landgoed Hemmen kent een lang verleden. Vanaf de 14e eeuw lag er, op de plaats van waar nu de ruïne zichtbaar is, een groot omgracht slot. In 1757 bouwde men op de oude fundamenten van het toenmalige kasteel een statig landhuis “Huis Hemmen” dat in 1945 tijdens de Tweede wereldoorlog werd verwoest. Nu is rondom de ruïne een prachtig park aangelegd. Het landgoed van 350 ha bestaat uit bos, hoogstamboomgaarden en landbouwgrond.

10 à 20 hectare van deze landbouwgrond komt binnenkort beschikbaar voor langjarige pacht (de status van de beschikbaarheid kan wel veranderen de komende tijd). Ook kunnen er eventueel een of meerdere gebouwen gepacht worden. Door de ligging is er voldoende water beschikbaar voor de groenten en gewassen in de tuinderij.

>> Meldt je nu alvast aan als aspirant-lid voor de mogelijke Herenboerderij in Hemmen! <<

 

Deel dit bericht: